Hunajan myyntiä Aurassa

Auran Hunaja on Aurassa 2014 aloittanut perheyritys, joka tekee ammattimaista mehiläistarhausta Auranmaan alueella.
Kunnioittamalla isiemme Tarvasjoella ja Aurassa 1950- luvulla harjoittamaa mehiläistarhausta.
Pakkaamme omien mehiäistarhojen tuottamaa hunajaa Aurassa sijaitsevissa uusissa tiloissa nykyaikaisella neljäkymmentä kehäisellä linkouslinjalla. Hunaja pakataan omalla Auran Hunaja brändillä 450 g ja 350 g purkkeihin.
Auran Hunajaa löydät lähikaupastasi Loimaan, Turun ja Salon alueelta. Ole hyvä.

 

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

 

 

 

 

Hunajaa omasta mehiläistarhasta

Hunajan valmistuksemme juuret ulottuvat aina 1950-luvulle, jolloin isämme aloittivat mehiläistarhauksen Aurassa ja Tarvasjoella. Jatkoimme mehiläistarhausta heidän jalanjäljissään.

Hunajaa monessa muodossa

Hunajaa saadaan useista eri kasveista, ja hunajan maku, väri, tuoksu ja rakenne vaihtelevat alkuperän mukaan. Silloin kun mehiläiset ovat keränneet hunajan pääosin tietystä kasvista, saadaan niin kutsuttua lajihunajaa. Lajihunajat nimetään niiden pääasiallisen alkuperäiskasvin mukaan.

 

Hunajaa jaotellaan myös olomuodon mukaan. Hunajaa saa juoksevana, pehmeänä ja kovana. Erilaiset hunajatyypit sopivat erilaisiin käyttötarkoituksiin. Esimerkiksi pehmeää hunajaa voi levittää vaikka leivän päälle ja kovaa hunajaa annostella helposti teen sekaan.

 

Hunajasta voidaan jalostaa erilaisia hunajavalmisteista, joihin on lisätty esimerkiksi marjarouhetta tai aromaattista öljyä.

Hunaja – makeutta kukkien medestä

Hunaja sisältää kukkien medestä peräisin olevaa sokeria, lähinnä fruktoosia ja glukoosia. Lisäksi hunajassa on muita sokereita, aminohappoja, entsyymejä, aromiaineita, mineraaleja, hivenaineita ja vitamiineja. Sokereiden määrä ja suhteet vaihtelevat hunajan alkuperäkasvin tai -kasvien mukaan.

 

Hunaja maistuu makeammalta kuin tavallinen sokeri, mutta siinä on vähemmän energiaa. Hunajalla voikin korvata valkoista sokeria ja tehdä siten ruokavaliostaan terveellisempää.

 

Kerromme miellämme lisää hunajasta – ota yhteyttä!